Sebarang pertanyaan boleh email ke farah_wmb@yahoo.com
atau anda boleh LIKE fanpage kami

Saturday, 11 February 2012

Shawl Tutorial

JOM BELAJAR PAKAI SHAWL...


Hari  ni saye upload step paling simple tuk pakai shawl.. Sgt sesuai untuk beginner / mereka yang baru nk belajar pakai...

Keperluan utama : Shawl, Inner, Jarum & Brooches...




TIPS & PESANAN..

1. Nk pakai shawl ni kena pakai inner skali.. so kalau pkai shawl yg jarang tu tak nampak la rambut dan aurat kita ya.. 

2. Pemilihan inner juga penting.. Kalau inner di buat dari kain cotton sgt sesuai sbb shawl akan jadi lekat di kepala dan sukar tuk bergerak... Kalau inner dari kain lycra plak kena pkai pin banyak sikit sbb dia licin.. Tapi kain jenis ni memang sejuk dan selesa d pakai..

3. Bentuk/Jenis inner plak terpulang.. Kalau x nak muka nmpk bulat, cari inner yang ada pengeras / awning.. Saya paling suka inner neck sbb tak perlu tarik2 d bhgn tepi (tuk cover pipiku yg bulat)..

4. Kalau pakai shawl jenis kain licin mcm chifon, letak la pin ala pin rambut tu kt bahagian tepi supaya die tak bergerak..Pin macam ni haa...


5. Kalau nk pakai ala Hana Tajima tu pastikan anda betul-betul mempunyai keyakinan yang tinggi.. Kalau kejap2 nk tgk cermin, kejap2 nk tgk cermin (mcm saya) tu baik pakai style biasa je ye dak =)

6. Last skali, melangkahlah penuh keyakinan.. Anda sememangnya CANTIK!!


 PLEASE LIKE MY PAGE 


2 comments: